ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ






Οι παραπάνω φωτογραφίες εικονίζουν γνωστά πολιτιστικά μνημεία επιλεγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Τα στοιχεία αυτά , τα οποία δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές εποχές, έδωσαν στην Ευρώπη το χαρακτηρισμό "Κέντρο του Παγκόσμιου Πολιτισμού". Τα έργα αυτά αποτελούν επιτεύματα μεγάλων ιστορικών περιόδων, που έζησε η ηπειρός μας από την Αρχαία Ελλάδα, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Μεσαίωνα, την Αναγέννηση, το Διαφωτισμό, τη Γαλλική Επανάσταση και φτάνοντας μέχρι την Ευρώπη του σήμερα.


1. Περιηγηθείτε στους παραπάνω συνδέσμους και προσπαθήστε να εντοπίσετε τον τρόπο που συνδέονται τα παραπάνω μνημεία με τις εποχές που πέρασε η "Γηραία Ήπειρος", εστιάζοντας στην εποχή που χτίστηκαν τα μνημεία, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (π.χ. αρχιτεκτονικό ρυθμό).

2. Η Ευρώπη σαν "Κέντρο του Παγκόσμιου Πολιτισμού" δε θα περιοριζόταν, φυσικά, στα 6 αυτά μνημεία. Στον παρακάτω σύνδεσμο παρατίθεται ένας κατάλογος με τα 890 Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Επιλέξτε ένα από αυτά που να ανήκει στην Ευρώπη και με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης βρείτε πληροφορίες και παραθέστε τες σε μία μικρή παράγραφο.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ





Έργα όχι μόνο αρχιτεκτονικής, αλλά και γλυπτικής και ζωγραφικής κοσμούν όλες τις πόλεις της Ευρώπης, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες πινακοθήκες και γνωστά μουσεία

posted under |

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη ανάρτηση Αρχική σελίδα